02.11.2019

12 let je minilo

znak_bg.jpg

Zelo hitro je minilo dvanajst let, kolikor časa sem preživel med vami. Bila so leta, polna načrtov, izzivov, doseganja zastavljenih ciljev in še bi lahko našteval. Vsekakor jih ne morem oceniti kot dolgočasna in duhamorna leta. Veliko je narejenega. Res je, skupaj smo dosegli zelo veliko na materialnem podrčju. Lahko se pohvalimo z obnovljenimi strehami, fasadami, notranjostmi, restavriranimi kipi, novimi podesti, tapiciranimi klopmi, urejenimi župnišči ... Vse to je zahtevalo veliko načrtovanja, dogovarjanja, denarja, časa ... Vsega tega sam ne bi nikoli zmogel. Vem, da za vsem tem delom stojite farani, ključarji, člani ŽPS in posamezniki. Bog vam povrni.
Zahvalil bi se rad vsem ministrantom, ki ste stregli pri mašah skozi teh dvanajst let. Pevcem, ki ste polepšali bogoslužja, mežnarjem, bralcem in vsem ostalim. Hvala staršem veroukarjev za sodelovalnje pri pripravi prvih obhajil in birm. Hvala članicam Karitas za izdelavo adventnih vencev, obdarovanje ostarelih, strežbo ob župnijskih slovesnostih. Hvala vsem, ki ste čistili in krasili naši dve svetišči. Hvala sodelujočim pri pripravi živih jaslic in blagoslovu motoristov. Hvala KŠD Štanga za urejanje okolice cerkve in župnišča. Gasilcem, katehetom in katehistinjam ... Hvala Romani za urejanje spletne strani župnij, Karin in urški za razporede bralcev... Res, veliko vas je, ki ste sodelovali in sodelujete pri življenju župnije. Brez vas, bi bila mrtva.
Hvala vsem, ki ste v župnišče prinesli koline, med, kruh, jagode in ostale darove, s katerimi ste pokazali skrb zame. Hvala vsem sosedom, s katerimi smo se dobro razumeli. Saj je sosed v resnici prvi prijatelj, ki ga pokličeš ob potrebi. Hvala tudi Meliti, ki je deset let skrbela za gospodinjstvo, red in disciplino v župnišču.
Hvala, ker ste me sprejeli takšnega kot sem. Ni vam bilo vedno lahko, to vem. Hvala tudi vsem, ki ste molili in še molite zame. Tudi brez vaše duhovne podpore ne bi šlo.
Hvala tudi vsem, katerimi se sicer ne vidimo v cerkvi, pa smo bili v dobrih prijateljskih odnosih.
Sem koga pozabil omeniti? Prav mogoče. Naj se ne čuti prizadetega.
Med vami so tudi nekateri, ki sem jim bil trn v peti. Nisem po njihovem okusu, se ne obnašam in ne govorim, kot bi želeli. Ne bodite jezni, užaljeni, razočarani ali prizadeti. Bodite veseli, saj odhajam.
Imam še prošnjo. Sprejmite novega župnika z veseljem, ljubenijo in odprtostjo. Stojte mu ob strani in pomagajte, kot farani in kot ljudje. Dober človek je in dober duhovnik. Nepopoln kot jaz ali ti, ki to bereš, pa vendar se trudi po svojih močeh.

Vaš župnik